Ételkóstolás 2

2019. március 23.
A „Mesél a Sárrét” megyei népmesemondó verseny napján kerül sor az egészséges táplálkozás népszerűsítésére. A lassan felszívódó szénhidrátok népszerűsítése és a glikémiás index, mint fogalom megismertetése is feladatunk volt. A vendégváró szendvicsek alapanyagát egy helyi pékség ajánlotta fel. Az ő teljes kiőrlésű kenyere és kornspitze nagyban hozzájárult a program sikeres megvalósításához.
A szendvicsekre csak friss, egészséges hozzávalók kerültek. A feldolgozott élelmiszereket igyekeztünk távoltartani. A szendvicskészítésből diák és pedagógus egyaránt kivette részét. Jó lehetőséget teremtve a kötetlen beszélgetésekre. Az ínycsiklandozó dekoráció elkészítése az esztétikumra nevelés hatékony eszközét adta kezünkbe. Az elkészült finomságokat jóízűen lehetett eszegetni, sőt a meghívott versenyzőket és zsűritagokat is megvendégeltük. Minden résztvevő ajándéka volt egy asztali naptár, mely hasznos információt tartalmazott az egészséges táplálkozással kapcsolatban is.


Mindannyiunkat jó érzéssel töltött el, ahogy az elkészült szendvicskölteményeket dicsérték. Hálásak vagyunk ezért a lehetőségért!

« A 2 »