Ételkóstolás

Tájékoztató napok gyermekek és családjaik számára: 2018.március 24.

– Salátakészítés, ételkóstolás

A „Mesél a Sárrét” népmesemondó verseny napján kerül sor az egészséges táplálkozás népszerűsítésére. Egészséges hozzávalókból szendvicsek, különböző saláták elkésztésére került sor, többek között vegyes zöldsaláta, franciasaláta, tésztasaláta elkészítésére is. A közös munka mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott. A zöldségek mosása, darabolása összehozta a tanulókat és a pedagógusokat, hisz mindenki dolgozott, jóízű beszélgetések közepette.

Az elkészült salátákból pedig jóízűen lehetett eszegetni. Valamennyiünket jó érzéssel töltött el, ahogy az elkészült salátákat dicsérték.

Hálásak vagyunk ezért a lehetőségért!

« A 13 »

Salátabár

Március 25.
Iskolánkban az egészséges táplálkozás mindig is kiemelt figyelmet kapott. A friss alapanyagokból készült ételek megszerettetése és elkészítése már gyermekkorban közös feladatunk. A többféle gyümölcsöt a 6. és a 7. osztály darabolta. Ők keverték össze is, ezzel finom gyümölcssalátát készítve.

A tálalás, a kínálás, valamint az egészséges táplálkozás népszerűsítése a diáktársak között szintén az ő feladatuk volt. Második szünetben az alsó tagozatosok, harmadik szünetben pedig a felsősök fogyaszthatták a finom salátát. Iskolánk valamennyi tanulója és a felnőttek is elismerően szóltak a kis szakácsok ügyességét illetően. Nagyon ízlett mindenkinek, rengeteg dicséretet begyűjtöttek. Az pedig, hogy minden elfogyott az utolsó falatkáig, teljes bizonyossággal mutatja, a fiatalabb korosztályt könnyen lehet az egészséges ételek irányába terelni, és azokat a fiatalokkal megszerettetni.

« A 2 »